Nieuws

Inspiratiedag voor onze vrijwilligers

Inspiratiedag

Als woningcorporatie kunnen wij niet zonder onze vrijwilligers. Dit zijn bewoners die zich belangeloos inzetten voor hun eigen wooncomplex en medebewoners. Staedion organiseerde daarom vrijdag 6 september een inspiratiedag voor deze groep om hen hiervoor te bedanken.

Na enkele jaren van afwezigheid organiseerde Staedion opnieuw een inspiratiedag voor al onze bewoners die zich vrijwillig inzetten. Denk hierbij aan de leden van bewonerscommissies, contactgroepen, activiteitencommissies, klankbordgroepen en alle individuele contactpersonen. Deze dag was tot corona een jaarlijks terugkerend begrip. Vrijdag 6 september pakten we de draad weer op. Samen met een team van enthousiaste collega’s werd een gezellige en inspirerende bijeenkomst georganiseerd rondom het actuele onderwerp ‘Klimaat en wonen’

Interessant en inspirerend programma

We hadden een aantal interessante en inspirerende gastsprekers uitgenodigd die onze vrijwilligers meenamen in een scala van wetenswaardigheden rondom het klimaat en de urgentie om er gezamenlijk iets aan te doen. De gastsprekers waren Helga van Leur, voormalig RTL-weer host, Rob van der Most, hoogheemraadschap Delfland, Arthur Hagen, waterbeheer gemeente Den Haag en Stephan Ros, projectleider Fysieke Leefomgeving bij Staedion.

Na de presentaties namen we de vrijwilligers mee naar nieuwbouwcomplex Pegasus om hen te laten zien hoe Staedion lokaal invulling geeft aan klimaat-adaptatie. Ter plekke gaf de groenvoorziener een toelichting op de werking en functie van het waterretentiedak. Een waterrentiedak is een dak dat geschikt is voor het opslaan van water, waardoor het regenwater niet direct het riool inloopt. De busrit ging verder langs een aantal andere wooncomplexen van Staedion zoals the BLOX (in aanbouw) en Elara. Ook bezochten we diverse renovatieprojecten in Mariahoeve. De dag eindigde op ons hoofdkantoor met een hapje en drankje.

Geslaagde dag

Onze vrijwilligers gingen na afloop huiswaarts met meer inzicht over het mondiale klimaat. Hoe Staedion hier met haar samenwerkingspartners projectmatig op inspeelt en wat zij hierin ook zelf kunnen betekenen. Als aandenken en bedankje ontvingen ze een duurzaam gekweekt plantje verpakt in een duurzaam geproduceerde Staedion-tas. 

We kijken terug op een geslaagde dag en bedanken nogmaals onze bewoners die vrijwillig een grote bijdrage leveren aan het zorgen dat iedereen prettig en veilig kan wonen! 

Een vrijwilliger over deze dag: “Graag willen wij jullie complimenteren met de wijze waarop deze bijeenkomst werd georganiseerd. Prima gastsprekers, uitstekende lunch en een leuke bezoeken aan diverse projecten van Staedion. We zien deze dag als een nieuwe start om de contacten met Staedion te intensiveren. Na het hapje en drankje en voorzien van een mooie plant verlieten wij met een goed gevoel het hoofdkantoor. De inspiratiedag was wat ons betreft bijzonder geslaagd.”

Langs de projecten tijdens de inspiratiedag

Uitgelicht

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?