Nieuws

Muurschildering als ode aan het Zuiderpark

Muurschildering als ode aan het Zuiderpark

Op de gevel van een van onze wooncomplexen aan de Loevesteinlaan schittert sinds kort een prachtige muurschildering van kunstenaar Roy Valk (Mooie Muur en beter bekend onder de naam @Karskione). Vrijdag 24 mei was de feestelijke onthulling met bewoners en natuurlijk de kunstenaar.

De muurschildering is prachtig geworden. Bewoners zijn heel blij met de muurschildering en wij natuurlijk ook. Het gebouw heeft een grote onderhoudsbeurt achter de rug en we vonden het een mooie afsluiting om een muurschildering aan te brengen. Bewoners en kunstenaar Roy Valk zijn met elkaar om tafel gegaan. Roy heeft twee unieke ontwerpen gemaakt. Vervolgens hebben alle bewoners van de flat mogen stemmen of ze een muurschildering wilde en zo ja, welke van de twee. Met een grote meerderheid is er voor dit ontwerp gekozen. We zien het als een ode aan het Zuiderpark waar het gebouw naast staat. 

Positief effect op de buurt


Wij maken vaker gebruik van muurschilderingen op onze gebouwen. We zien dat het een positief effect heeft op de buurt en haar bewoners. Het is een belangrijke manier om de leefbaarheid te verbeteren. Het nodigt uit tot kijken, verbeelden en een goed gesprek. Mensen voelen zich meer betrokken bij hun buurt. Het geeft daarnaast ook een fijner gevoel om te wonen. 

Uitgelicht

Sportcampus Zuiderpark

Meer over Zuiderpark

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.