Nieuws

Waarschuwing: nepwebsites met huurwoningen

Oudere man op laptop

Op dit moment zijn er oplichters actief die misbruik maken van het woningtekort. Zij beloven mensen snel een woning en vragen daarvoor veel geld. Daarom willen wij u waarschuwen om goed op te letten bij het zoeken naar een huurwoning.

Let op nepwebsites

Helaas proberen oplichters op meerdere manieren te profiteren van de woningnood. Zo zijn er websites en Facebook-pagina’s waarop huurwoningen – van woningcorporaties zoals Staedion – worden aangeboden. Een voorbeeld van zo’n nepwebsite is www.huure.nl.

Staedion biedt (sociale) huurwoningen alleen aan via de website www.woonnet-haaglanden.nl

Hoe herkent u oplichting?

Controleer altijd goed of een website betrouwbaar is. Lees bijvoorbeeld recensies of zoek naar ervaringen van andere mensen. Hieronder vindt u enkele extra tips om nepadvertenties te herkennen:

  • Betaal nooit vooruit aan een ‘verhuurder’. Als u de woning niet kunt bezichtigen zonder eerst geld over te maken, ga er dan vanuit dat het aanbod nep is.
  • Controleer de foto’s bij de advertentie via internet. Vaak worden foto’s gekopieerd uit bestaande advertenties van bijvoorbeeld woningcorporaties. Dit is vaak het geval als u de woning niet persoonlijk kunt bekijken.
  • Wees extra alert bij advertenties op sociale media. Oplichters gebruiken sociale media om woningen aan te bieden.

Blijf alert en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.