Kaart van Den Haag met Poeldijk gehighlight

Poeldijk

Wijk

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Wie Poeldijk zegt, zegt kassen. Het dorp ligt op en tussen veengronden, die zeer geschikt zijn voor de tuinbouw.

Toen rond 1900 de verwarmde kas in de mode raakte, werd het dorp eerst bekend om de druiventeelt. Maar Poeldijk werd vooral groot dankzij de aardappels, de groente en het fruit: tot 1967 stond hier de grootste groenteveiling ter wereld. Het indrukwekkende veilinggebouw is nu een rijksmonument. 

Ooit was Poeldijk een kerkdorp, nu is het een deel van de gemeente Westland. Het ligt tussen Monster aan de westkant en Wateringen aan de oostelijke kant. Het noorden grenst aan de Haagse Uithof. Het dorp ontstond rond 1000 aan de noordkant van het riviertje de Gandel. Daar werd een dam in gelegd waar water achter bleef staan. Vandaar de naam. 

Poeldijk heeft een kleine oude kern met de nodige voorzieningen, zoals restaurantjes en cafés, naast winkels en een supermarkt. Ten noorden ervan ben je al gauw in Madestein, een van de grootste groene recreatiegebieden van Den Haag. Nog iets verder noordelijk zit je in de duinrand die grenst aan de Zandmotor, de aangelegde zandbank die de kustlijn beschermt en waar je lekker kunt uitwaaien.

Het ooit zo kleine dorp is vooral richting Den Haag gegroeid. En nog steeds wordt er gebouwd, omdat het er fijn wonen is. Dat komt door het karakter van het dorp, het bruisende verenigingsleven en de uitvalswegen die het dorp met de omgeving en de snelweg verbinden.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die ervoor zorgen dat het prettig wonen is in de wijk. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.   

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn. 

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen.