Scheveningen

Scheveningen

Wijk

Scheveningen strand

Op deze pagina vind je informatie over Scheveningen. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Wereldberoemd is Scheveningen. Strand en zee, de lange Boulevard, de Pier en het Kurhaus, allemaal hoogtepunten langs de Haagse kust. En dan hebben we de haven nog niet genoemd. Elk seizoen is het hier genieten.

Scheveningen is ontstaan als een vissersdorp. Dat herken je nog in de oude dorpskern met de kleine straatjes. Naar Den Haag liep vroeger een duinpad, meer niet. Dat is nu wel anders. Niet alleen de Scheveningseweg gaat die kant op, ook andere doorgaande wegen gaan richting zee.

Sinds het strand werd ontdekt, groeide Scheveningen heel hard. Na 1800 werden er villa’s buiten de dorpskern gebouwd. Andere delen van de wijk zijn in verschillende tijden bijgebouwd. Ze zijn daarom allemaal verschillend van uitstraling. Er staan portiekwoningen, eengezinswoningen en flats.

De vis komt nu aan land in de eerste binnenhaven. Langs de tweede binnenhaven staan nu appartementen. Hier zitten een paar visrestaurants en andere horeca. Iets naar het noorden ligt Scheveningen Bad, met veel strandpaviljoens. Achter de Boulevard staat daar veel hoogbouw. Ook vind je hier het Kurhaus, Circustheater en ander vermaak. Daar tussenin ligt Scheveningen-Dorp, de oude kern. Scheveningen heeft veel sferen en biedt veel vermaak, en altijd is er de zee…

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Wie doet wat in jouw wijk

Consulent Leefbaarheid & Participatie

De consulent organiseert activiteiten die ervoor zorgen dat het prettig wonen is in de wijk. Samen met andere partijen in de wijk, maar vooral met de bewoners.   

Consulent Sociaal Beheer

Bewoners hebben soms last van elkaar. Ook hebben sommige huurders extra aandacht nodig. Omdat ze eenzaam zijn, een verslaving hebben of niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. De consulent sociaal beheer onderzoekt dan welke oplossingen er mogelijk zijn. 

Wijkbeheerder

De wijkbeheerder is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Hij is verantwoordelijk voor het schoon, heel en veilig houden van onze gebouwen. 

Artikelen over deze wijk