Nieuws

Extra warm welkom voor 2.400e deelnemer aan BeHaaglijker Wonen

Bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk geeft 2.400e huurder die meedoet aan BeHaaglijker Wonen een extra warm welkom

Staedion verhuurt 46.000 eenheden, waarvan het merendeel woningen. Daarvan hebben zo'n enkele duizenden huizen nog energielabel E, F of G. Dit betekent een slechte isolatiescore. Deze woningen worden voor eind 2028 verbeterd. Om op korte termijn de energierekening toch al iets te kunnen verlagen, doen deze woningen mee met het project BeHaaglijker Wonen; gratis hulp bij energie besparen.

Sinds de start van BeHaaglijker Wonen in mei is inmiddels de helft van de geselecteerde woningen voorzien van energiebesparende middelen zoals radiatorfolie, LED-lampen en tochtstrips. Bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk ging op pad om de 2.400e huurder van Staedion die meedoet aan BeHaaglijker Wonen een extra warm welkom te geven.

Aandacht voor de woning én de bewoner

“Mooi om te zien hoe we met kleine aanpassingen in huis en praktische bespaartips de energierekening direct betaalbaarder kunnen maken en zo energiearmoede kunnen beperken”, blikt Gijsbert terug op zijn bezoek. Maar naast aandacht voor de woning, is er ook aandacht voor de bewoner. Gijsbert:  “Ik ben onder de indruk van de inzet van de energiefixers die voor elke huurder een luisterend oor hebben. Die ontmoeting, dat beetje extra aandacht om te weten te komen hoe het met iemand gaat, dat maakt dit project extra waardevol." 

Indien nodig helpen de energiefixers de huurders bij het doen van reparatieverzoeken en bij het maken van een afspraak bij de juiste welzijnsinstantie of Helpdesk Geldzaken. Ook kunnen zij gordijnen op maat aanvragen als de huurder deze zelf niet kan betalen. Hiermee draagt BeHaaglijker Wonen niet alleen bij aan duurzaamheid, maar ook aan de leefbaarheid in onze buurten.

Meer informatie: www.behaaglijkerwonen.nl