Nieuws

Pegasus wint eerste Zuid-Hollandse Betaalbaar Wonen Prijs!

Anne Koning, gedeputeerde Provicincie Zuid-Holland, Astrid Mooij, manager projecten bij Staedion en XXX

Wij glimmen van trots, want ons nieuwbouwproject Pegasus heeft de allereerste Zuid-Hollandse Betaalbaar Wonen Prijs gewonnen! πŸŽ‰

Astrid Mooij, Manager Projecten bij Staedion ontving de prijs uit handen van Anne Koning, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Dit gebeurde tijdens de Zuid-Hollandse Woonconferentie op 5 september. 

Jury verrast door lef

Juryvoorzitter Jozefine Hoft zei over het project: "We zijn verrast door het lef om op deze locatie een groot gebouw met 100% sociale huurwoningen te realiseren. Staedion heeft goed nagedacht over de mix van doelgroepen en met innovatieve concepten gezorgd dat er zoveel mogelijk mensen een nieuwe woning hebben.”

Cheque van € 5.000,-

Naast de eer bestaat de prijs ook uit een cheque van € 5.000,-. Dit bedrag komt ten goede aan de bewoners van Pegasus. Hoe we dit geld gaan besteden, bespreken we samen met de bewoners.  

Pegasus gebouwd voor mix van doelgroepen

Nieuwbouwproject Pegasus in de Haagse Binckhorst biedt 300 sociale huurwoningen aan een mix van doelgroepen, vooral voor starters en jonge professionals. Het woongebouw bestaat uit twee torens van 40 en 70 meter hoog met 152 3-kamer-appartementen, 134 2-kamerappartementen, 14 studio’s en 18 bedrijfsruimtes. Er zijn zo’n 900 fiets-parkeerplaatsen in het gebouw. Op de tweede verdieping is een gezamenlijke daktuin voor bewoners. Om de woningvoorraad beter te benutten, biedt Staedion voor 26 woningen friends-contracten aan. Hiermee kunnen twee vrienden samenwonen in een sociale huurwoning en samen de huur betalen. Pegasus is gerealiseerd in samenwerking met NU Projectontwikkeling en ontwikkelende bouwer Stebru. 

42 inzendingen

De onafhankelijke jury koos ons project uit 42 inzendingen. Naast Pegasus waren twee andere projecten genomineerd: Stompwijkstraat in Wassenaar en Sporthoeklaan in Lansingerland.

Met de Betaalbaar Wonen-prijs brengt de provincie Zuid-Holland projecten onder de aandacht die laten zien dat woningen bouwen voor mensen met een kleinere portemonnee mogelijk is. Het gaat om projecten met sociale huur, middenhuur en/of betaalbare koopwoningen die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd.  

 

Op de foto, vlnr: Anne Koning, Astrid Mooij en Jozefine Hoft

Meer informatie

Uitgelicht

Binckhorst aan het water

Meer over Binckhorst

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.