Nieuws

Staedion verwelkomt nieuw lid Raad van Commissarissen: Hanneke van Essen

Hanneke van Essen RVC

Hanneke van Essen (47) is met ingang van 1 september toegetreden tot de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Staedion in Den Haag. Staedion is verheugd over de komst van Van Essen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Van Essen werkt in het dagelijks leven als algemeen directeur bij de Nationale ombudsman. Hiervoor was zij actief bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Gelet op haar ruime ervaring in de publieke sector ziet Staedion in haar een zeer waardevolle aanvulling op de RvC.

Sinds juni 2018 is Van Essen algemeen directeur van het bureau van de Nationale ombudsman in Den Haag. In deze rol is zij eindverantwoordelijk voor de organisatie (rond 230 medewerkers) die de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman ondersteunt bij hun werkzaamheden. Daarvoor was zij van 2015 tot 2018 directeur Bureau Bestuursraad bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van 2001 tot 2015 werkzaam bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor dit ministerie was zij van 2012 tot 2015 plaatsvervangend directeur Markt en Consument. Naast haar werk is Van Essen maatschappelijk betrokken via verschillende nevenfuncties, zoals lid Raad van Toezicht bij de Consumentenbond en lid Raad van Commissarissen bij ‘Onze Huisartsen’.  

Maatschappelijk hart
Van Essen: “Zowel in mijn dagelijkse werk bij de Nationale ombudsman als in mijn toezichthoudende rol bij ‘Onze Huisartsen’ en de Consumentenbond ben ik nadrukkelijk bezig met en betrokken bij de rol en positie van medewerkers, cliënten, consumenten en burgers in het algemeen. Er aan bijdragen dat mensen een stem hebben en gehoord worden, en dat persoonlijk contact vaak de sleutel tot een oplossing voor problemen is, staan centraal in mijn werk en nevenactiviteiten. Dit breng ik mee in mijn rol als toezichthouder in de RvC voor Staedion. Staedion trok mij aan als organisatie, omdat het een ondernemende corporatie met een maatschappelijk hart is. Ik wil Staedion de komende tijd goed leren kennen, waar liggen in de nabije toekomst de belangrijkste opgaves en uitdagingen, wat is daarvoor nodig, wat kan ik doen?”  

Raad van Commissarissen Staedion
De RvC van Staedion bestaat hiermee uit: Paul ten Kroode, Cindy Rombouts, Boban Vukicevic, Marleen Hermans, Hester van Buren en Hanneke van Essen. Van Essen treedt voor vier jaar toe tot de RvC en volgt Anja van Gorsel op, die is per 1 juli afgetreden daar haar maximale termijn van acht jaar er inmiddels op zat.