Bewonersverhaal

Een maand gratis wonen voor Harrie

Harrie en gratis huur

“Een grote verrassing!” Dat zei Harrie uit Ypenburg toen hij de cheque en de bloemen van Staedion kreeg. Hij betaalt al jaren zijn huur via automatische incasso. Daarvoor viel hij op 4 oktober in de prijzen: een maand gratis huur. Een prijs die Staedion elk jaar uitreikt.

“Dit is een kleine een overval,” zegt Miranda van Staedion, met de cheque en de bos bloemen in haar handen, “maar ik mag u een maand gratis huur geven.” Harrie is er een beetje beduusd van: “Tja, eerlijk gezegd dacht ik eerst dat het fake was. Je hoort tegenwoordig de gekste dingen. Ik werd gebeld dat er iemand van Staedion langs zou komen met een prijs. Daarna ben ik gaan googelen, want ik had geen idee wat ik gewonnen kon hebben, en of het wel waar was. Op de website van Staedion zag ik iets over een maand gratis huur. Toen dacht ik: dát moet het zijn. En inderdaad!” Harrie heeft al een bestemming in gedachten voor een deel van het geld: “Ik denk dat ik minstens een keer uit eten ga. Want dat kost wat tegenwoordig. Alles is veel duurder geworden, dus het is heel welkom.” 

Niet aan denken

Sinds Harrie in de flat woont, al zo’n 12 jaar, betaalt hij de huur automatisch. “Via incasso is dat heel makkelijk, het wordt automatisch afgeschreven van de rekening. Je hoeft er niet aan te denken, dus je bent nooit te laat.” Hij vertelt er wel bij: “Eerlijk gezegd dacht ik dat het bij Staedion verplicht was.” Dat is niet zo, want Staedion kan huurders niet dwingen tot automatische incasso. Maar, legt Miranda uit: “Het is wel heel fijn. Voor de bewoners, omdat ze dan geen achterstand oplopen, en ook voor Staedion, omdat het veel werk scheelt voor onze administratie. Daarom moedigen we aan dat onze huurders automatisch betalen. Vandaar deze prijs. Harrie heeft een maand gratis huur gewonnen, een andere huurder kreeg een halve maand gratis wonen en nog iemand anders 50 euro.”

Elke week

Harrie woont graag in Ypenburg. “Ik ben hier komen wonen toen het huis gloednieuw was. Het bevalt goed. Alles is heel netjes en rustig. Alleen de speelplek voor kinderen zit hier vlakbij, maar met de ramen dicht hoor ik die niet. En ik heb aardige buren. Het winkelcentrum zit vlakbij en ik kan zelfs lopend naar Nootdorp.” Ook voor mensen op leeftijd is het huis geschikt, want de flat heeft een lift. Maar Harrie houdt van bewegen: “Ik neem altijd de trap.” Bij het afscheid geeft hij Miranda een ferme hand en zegt: “Nou, bedankt, dit mogen jullie elke week doen!”

uitreiken gratis huur

Uitgelicht

Blauwe huizen in Ypenburg

Meer over Ypenburg

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.